07x05 - Líza vegetariánkou

Originálny názov: Lisa the Vegetarian
Produkčný kód: 3F03

Scenár: David S. Cohen, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 15. október 1995

Referencie: (vysvetlivky) Apocalypse Now [F], Octopus' Garden - Beatles [P], Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - Beatles [P], She's Leaving Home - Beatles [P], Live and Let Die - Paul McCartney & Wings [P], Maybe I'm Amazed - Paul McCartney [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 07x05

Lisa si uvedomí, že jesť zvieratá je nesprávne, po tom ako sa v miestnej zoo zahrá s jahniatkom. Odriekanie mäsa sa však zdá byť kontroverzným rozhodnutím, pretože sa zdá, že všetci okolo nej podporujú jedenie mäsa. V škole je Lisa nútená jesť opäť iba mäso, a rozhodne sa prekaziť aj Homerovu mäsovú barbecue party.

Po roztržke s rodinou o jej presvedčení, utečie Lisa do Kwik-E-Martu, kde nájde priateľského ducha v Apuovi, ktorý je nielen prísnym vegetariánom ale rovnako aj vegánom (neje žiadne živočíšne produkty). Lisa tiež stretne dvoch ďalších vegetariánov, Paula a Lindu McCartneyovcov, ktorí jej vysvetlia, že je dôležité držať sa svojho presvedčenia o prísnom vegetariánstve, ale že je tiež dôležité tolerovať názory ostatných ľudí. Lisa pochopí, že Paul a Linda majú pravdu a udobria sa z Homerom.

 

Bartov trest


 Originálny trest: The boys' room is not a water park
 Český preklad:   Chlapecký záchod není koupaliště

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sú pochrómovaní. Robotické ruky ich nastriekajú správnymi farbami.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Marge nevie, koľko má dedko Abe Simpson rokov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>