08x21 - Stařec a Líza

Originálny názov: The Old Man and the Lisa
Produkčný kód: 4F17

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 20. apríl 1997
Hviezdni hostia: Bret Hart

Referencie: (vysvetlivky) Ace Ventura 2: Volanie divočiny [F], Animaniacs! [S], Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd [P], Achy Breaky Heart - Billy Ray Cirus [P], Starec a more [K]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x21

Lisa povie pánovi Bursovi, že v skutočnosti nemá toľko veľa peňazí ako si o sebe sám myslí. Smithers, jeho právnici a účtovníci mu potvrdia, že je to naozaj tak a jeho akcie v poslednom období radikálne klesli. Burns teda investuje peniaze do neperspektívnych spoločností a príde o dom aj elektráreň, pretože jeho právnici sa mu neopovážili v jeho zlom rozhodnutí protirečiť. Nakoniec pána Burnsa prinútia policajti ísť po jeho neschopnom nakupovaní do Springfieldskeho domovu dôchodcov, pretože pracovníci obchodu si myslia, že sa pomiatol.

Tam sa rozhodne, že svoj majetok opätovne nadobudne po tom, ako počuje Lisu zbierať recyklovateľný odpad. Požiada teda Lisu, aby mu pomohla získať jeho bohatstvo naspäť a s jej pomocou vybuduje veľkú recyklačnú spoločnosť. No má to však jeden háčik. Popri recyklácii loví do plastových držiakov na plechovky ryby a vyrába z nich krmivo, čo sa samozrejme Lise nepáči. Burns predá spoločnosť za 120 miliónov dolárov, pričom nechá 10 percent Lise. Tá však šek roztrhá a keď to vidí Homer, dostane infarkt.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci vystrkujú svoje hlavy cez diery v podlahe a v gauči a kladivo sa ich snaží trafiť po hlave. Na konci to Homer schytá.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Smithers sa zrejme narodil niekedy okolo roku 1955 (teda 25 rokov potom, čo doš�lo ku krachu na burze)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>