02x12 - Takoví jsme byli

Originálny názov: The Way We Was
Produkčný kód: 7F12

Scenár: Al Jean, Mike Reiss a Sam Simon, Réžia: David Silverman
Premiéra v USA: 31. január 1991
Hviezdni hostia: Jon Lovitz ako Artie Ziff

Referencie: (vysvetlivky) Close to You - The Carpenters [P], The Joker - The Steve Miller Band [P], Pick Up The Pieces - The Average White Band [P], Can't Get Enough of Your Love - Barry White [P], Goodbye Yellow Brick Road - Elton John [P], Do The Hustle - Van McCoy [P], How Do You Mend A Broken Heart - Al Green [P], The Streak - Ray Stevens [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 02x12

Simpsonovcom sa pokazí televízia a začnú rozprávať deťom príbeh. Ten sa odohráva v roku 1974, v roku, keď sa Marge a Homer prvýkrát stretli. Homer a Marge zostanú obaja po škole a sadnú si vedľa seba. Homer, aby očaril Marge, sa zapíše do debatného krúžku a požiada Marge, aby ho učila francúzštinu len aby s ňou mohol byť čo najviac.

Homer pozve Marge na maturitný ples a Marge pozvanie odmietne a ide s Artiem Ziffom. Lebo zistí, že Homer sa chcel učiť francúzštinu len preto, aby s ňou mohol tráviť viac času. Obaja sa pohádajú, ale Homer si neuvedomuje, čo hádka znamenala. Nakoniec musí ísť na ples sám. Na ceste domov sa Artie snaží Marge zviesť a ona trvá na tom, aby ju vzal domov. Po ceste domov vidí Homera, ako kráča sám po kraji cesty. Keď príde domov, naštartuje auto a vyzdvihne Homera, uvedomujúc si, že len on bol pre ňu vždy ten pravý.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not get very far with this attitude
 Český preklad:   Se svými názory to daleko nedotáhnu

 

Gaučový gag

 Rodina si sadne na gauč a ten sa prepadne cez podlahu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Homer má plagáty skupín Pink Floyd a Led Zeppelin?
...na obale brožúry pre Springfieldsku atómovú elektráreň je obrázok pána Burnsa a Homer ho odstráni?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>