18x03 - Kladivo na Homera

Originálny názov: Please Homer, Don't Hammer 'Em...
Produkčný kód: HABF20

Scenár: Matt Warburton, Réžia: Mike B. Anderson a Ralph Sosa
Premiéra v USA: 24. september 2006
Hviezdni hostia: -

Referencie: (vysvetlivky) Star Wars [F], Pán prsteňov [F], Superman [F], Star Trek [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x03

Celá rodina sa vyberie na výlet do nákupného strediska, ktorého úroveň už značne upadla. Bart sa zastaví pri automatoch s veľmi starými videohrami, z ktorých ho zaujme pomerne zvláštna videohra "Triangle Wars" (Trojuholníkové vojny). Homera zasa upútajú staré sladkosti... Marge navrhne, aby sa pozreli do obchodu s výpredajom kníh (ktoré asi nikto nechcel kúpiť). Homer si všimne starú zbierku kníh s návodmi pre tesárov. Marge sa páči myšlienka, že by bol Homer domácim majstrom, a tak si sadu kníh kúpia. Doma však táto zbierka iba zapadá prachom. Až raz Marge rozbije nočný stolík a rozhodne sa ho opraviť podľa knihy sama. Čoskoro začne Marge vyrábať najrôznejšie veci z dreva a chce sa so svojimi schopnosťami presadiť, ale ľudia nedôverujú "ženskej domácej majsterke". Preto sa rozhodne, že by ju mohol Homer zastupovať, zatiaľ čo ona odvedie všetku robotu.

Bartovi je doručený list, v ktorom sa dozvie o zákaze nosiť čokoľvek arašidové do školy, pretože niekto je na arašidy alergický. Bart vypáči so školníka Willieho pravdu a dozvie sa že na arašidy je alergický riaditeľ Skinner. Bart využije jediný arašid priviazaný na paličku na to, aby rôznymi spôsobmi ponižoval Skinnera. Pri ďalšom z Bartových výmyslov tentoraz v Komixákovom obchode sa riaditeľ od Komixového chlapíka dozvie, že Bart využíva jeho slabinu, a že každý má svoj kryptonit. Skinner sa teda vláme do nemocnice a zo zdravotníckych záznamov zistí, že Bart je alergický na krevety. Riaditeľ si tiež podobne ako Bart pripraví svoju "zbraň". Vo veľkej bitke, ktorá je paródiou na film Hviezdne vojny: Pomsta Sithov sa prebojujú cez celé mesto až do thajskej fabriky na jedlo. Tu spadnú do nádrže s krevetami a arašidami a obaja napuchnú kvôli alergii.

Marge sa nahnevá na Homera, pretože si prisvojil všetky zásluhy a nechá Homera v štichu. Homer musí prestavať starú drevenú horskú dráhu, ale keď je jasné, že ani Homerov model nie je veľmi prevádzkyschopný Lisa ho prosí, aby radšej prezradil celú pravdu. Homer si však nepripustí chybu a po predslove sa posadí do vozíka. Dráha je ale poškodená, a keď už Marge vidí, že je zle, rýchlo opraví koľajnice pred Homerom. Homer ešte počas jazdy prezradí pravdu, kto bol tým skutočným domácim majstrom. Po jeho jazde sa však celá dráha na neho zrúti.

Homer sa v nemocnici pomerí s Marge, zatiaľ čo hneď vedľa ležia na posteliach Bart aj riaditeľ Skinner. Bart znova začne boj a obaja po sebe hádžu arašidy a krevety.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 V izbe je namiesto gauča automat na sladkosti, ale namiesto nich sú tam zmenšení členovia rodiny Simpsonovcov a pár ďalších postáv zo seriálu. Do izby pribehne Ralph a "objedná si Homera, odhryzne mu hlavu a odíde preč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na album MC Hammera (1990) - Please Hammer Don't Hurt 'Em?
...pre bojovej scéne hrá hudba z filmu Hviezdne vojny Epizóda I: Skrytá hrozba, konkrétne pesnička Duel of the Fates od skladateľa Johna Williamsa?
...v herni boli tieto videohry : Click Clack, Unipede, Remington Steele: The Game, Rocky III vs. Clara Peller, Space-Tac-Toe, Polybius, Triangle Wars (narážka na hru Asteroids)?
...Marge zostrojila drevenú tabuľku s nápisom The Simpsons 20th Century Fox?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>