20x21 - Cesta do Homeriky

Originálny názov: Coming to Homerica
Produkčný kód: LABF12

Scenár: Brendan Hay, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 17. máj 2009

Obsah

Obrázok z epizódy 20x21

Krusty sa dozvie, že Krusty Burger je najnezdravší fast food na svete, preto sa rozhodne, že jeho reštaurácia by mala mať na ponuke „Mother Nature Burger“, ktorý je celkom vegetariánsky. Aj keď sa v Springfielde burger ujme, čoskoro všetci dostanú otravu z jedla. Choroba prišla kvôli jačmeňu, ktorý bol nakazený pri vedľajšom meste Ogdenville. Nasledujúci bojkot teda zničil celý jačmeňový priemysel a aj samotný Ogdenville, kde sa ľudia prisťahovali z Nórska a boli teraz donútený opustiť svoje mesto. Všetci teda došli do Springfieldu hľadať si prácu.

Spočiatku boli všetci k ľuďom z Ogdenvillu prívetiví a najímali si ich na rôzne denne práce. Homer si najal niekoľko Ogdenvillčanov aby mu opravili strechu, Marge si najala pestúnku, ktorá sa volala Inga aby sa starala o Barta, lisu a Maggie, no a Selma si našla lásku Thorbjørna, ktorý mal rovnakú záľubu vo vysmievaní s Homerovi.

Všetko šlo dobre aj s Bartom, ktorý sa vytiahol pred niekoľkými deťmi z Ogdenvillu na jeho skateboarde. Problém však bol, že pri zakončovaní svojho čísla vrazil do autobusu a zlomili si ľavú ruku. Marge a Homer rýchlo zobrali Barta do nemocnice a boli priam zúrivý keď zistili,ž e musia čakať 6 hodín kvôli Ogdenvillčanom, ktorý zaberali veľa miesta a okrem toho ešte museli vypĺňať nórsky formulár, pretože všetky anglické už boli preč. Marge a Homer teda zobrali Barta domov, kde Marge sama zafixovala Bartovu ruku.

Homer medzitým dostal od Ogdenvillčanov zvláštnu chorobu a radšej odišiel k Vočkovi. Tam však zistil, že Vočko už nepredáva Duff, ale iný nórsky nápoj, pričom bar bol plný Ogdenvillčanov. Homer sa teda napil nového nápoju, pričom netušil koľko alkoholu obsahuje a okamžite dostal otravu krvi a stratil prácu v atómovej elektrárni, keď prišiel opitý do práce.

Starosta Quimby zvolal mestskú radu, kde sa rozhodlo, že Springfieldké hranice by mali byť uzavreté pre Ogdenvillčanov. Šerif Wiggum však bol príliš lenivý aby strážil hranice, preto ustanovil domobranu, medzi ktorej členmi bol Homer, Lenny a Carl. Po tom ako niekoľko krát zlyhali a nedokázali udržať Ogdenvillčanov preč zo Springfieldu, domobrana sa rozhodla vybudovať múr. Spočiatku si Marge myslela, že múr predstavuje výsmech tolerancii, ktorej učila svoje deti, ale rozmyslí si to, keď Maggie povedala jej druhé slovo, ktoré však bolo po nórsky.

Springfieldčania teda začali stavať obrovskú stenu a ironicky najali Ogdenvillčanov aby im pomáhali pri konštrukcii. Pri konštrukcii však zisťujú, že sa vlastne vzájomne dopĺňajú a keď konečne dostavajú múr, navzájom si chýbajú. Preto sa Ogdenvillčania vrátia do Springieldu dverami, ktoré postavili v múre.

 

Bartov trest


 Originálny trest: It's 'Facebook', not 'Assbook'.
 Český preklad:   Říká se Facebook, ne Křivbook

 

Gaučový gag

 Rodina cestuje cez štyri staré známe sitcomy (The Honeymooners, The Dick Van Dyke Show, The Brady Bunch, Cheers) kým sa dostanú do svojho seriálu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov je paródiou na film z roku 1988 Coming to America.

Epizódu si pozrelo 6,86 milióna ľudí.

Bola veľmi dobre ohodnotená kritikmi.

V epizóde si môžeme všimnúť odkaz na film od Pixaru „Up“, keď Carl a Lenny lietajú na balónoch.

Koniec epizódy je prevzatý z konca filmu A Day Without a Mexican.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>