19x02 - Homer Sevillský

Originálny názov: The Homer Of Seville
Produkčný kód: JABF18

Scenár: Carolyn Omine, Réžia: Michael Polcino
Premiéra v USA: 30. september 2007
Hviezdni hostia: Plácido Domingo a Maya Rudolphová

Referencie: (vysvetlivky) Občan Kane [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x02

Simpsonovci sa ponáhľajú preč z kostola a Marge sa v aute rozhodne, že sa chce najesť niekde vonku, namiesto toho, aby varila ako zvyčajne. No všade sú nekonečné rady ľudí. Nakoniec sa im podarí nájsť dom, do ktorého prinášajú jedlo a Marge sa do domu okamžite vrhne. Onedlho zistia, že sa vlastne dostali na kar. Homer sa svojou nevedomosťou podujme niesť truhlu zosnulého. Pri prenášaní spadne Homer do vykopaného hrobu a musí ísť do nemocnice.

V nemocnici musí doktor Dlaha (Hibbert) Homera kvôli jeho poranenej chrbtici narovnať – Homer si musí ľahnúť. No Homerove klasické "D'oh" znie v ležiacej polohe úplne inak. Vyjde najavo, že keď Homer leží, jeho bránica mu umožňuje spievať ako tenor. Jeho spev na každého pôsobí očarujúco.

Počas nákupu ľudských orgánov začuje pán Burns spievať Homera a okamžite ho najmä do operného predstavenia – La bohème. Homer zožne obrovský úspech v Springfieldskej Opere. Stane sa z neho nesmierne populárna osobnosť a upúta pozornosť starších žien. Na úteku pred pobláznenými fanynkami ich spolu s Marge ktosi na motorke zachráni. Doma zistia, že ten ktosi je vlastne žena menom Julia. Pod zámienkou, že bude manažérka jeho fanklubu, chce Homera získať pre seba. Po niekoľkých neúspešných pokusoch ju Homer radšej vyhodí.

Na druhý deň ráno, Homer vysype z krabice na cereálie jedovatú kobru a Lisa si myslí, že sa Homera niekto pokúša zabiť. Na Homerovom ďalšom vystúpení, sa šerif Wiggum pokúša zabezpečiť čo najlepšie bezpečnostné opatrenia (napríklad falošní nafukovací Homerovia v hľadisku, preventívne zhodenie lustra...), aby sa Homerovi nič nestalo. Julia sa Homera pokúsi zabiť otrávenou šípkou (cez dirigentskú paličku). Marge v poslednej chvíli zasiahne a postaví šípke do cesty trúbu, ktorá obráti smer šípky na Juliu. Šerif Wiggum nariadi zahájiť ostreľovačom na Juliu paľbu. No tí až na jeden zásah cieľ netrafia. Julia to nakoniec prežije a sľubuje Marge pomstu. Homer s operou skončí a začne až prekvapivo úžasne maľovať.

 

Bartov trest


 Originálny trest: The Wall Street Journal is better than ever
 Český preklad:   The Wall Street Journal je lepší než kdy předtím

 

Gaučový gag

 Vidíme celý vývoj života na Zemi v podobe Homera, ktorý sa na svojej púti stretáva aj inými obyvateľmi Springfieldu, až príde k domu a sadne si unavený po dlhej ceste na gauč. Marge povie "Did you get the milk?" (Kúpil si mlieko?)

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Lisa tvrdí, že tenor Andrea Bocelli nahral všetky svoje pesničky po ležiačky. Bocelli zrejme nahral jednu skladbu na albume Amore takýmto spôsobom a dokonca túto techniku demonštroval v jednej epizóde Americkej Superstar (American Idol) v roku 2006?

Sledovanosť pri americkej premiére: 8,43 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>