19x15 - Není kouře bez tance

Originálny názov: Smoke on the Daughter
Produkčný kód: KABF08

Scenár: Billy Kimball, Réžia: Lance Kramer
Premiéra v USA: 30. marec 2008

Referencie: (vysvetlivky) Wile E. Coyote and Road Runner [S], Harry Potter [K], Spider Man [komiks], CSI: Miami [S], All That Jazz [F], Entertainment Tonight [TV], The Suite Life of Zack & Cody [S], Apocalypse Now [F], Hello Kitty

Obsah

Obrázok z epizódy 19x15

Marge zaujme v televízii reklama na baletnú akadémiu Chazza Busbyho. Prezradí Lise, že odmalička túžila byť primabalerínou. Lisa jej dodá odvahu a zapíše sa na konkurz. Chazz ju za vystúpenie celkom pochváli a nechá ju prejsť. Medzitým vezme Homer Barta do pivnice a ukáže mu tajnú izbu, v ktorej pripravuje sušené hovädzie mäso. Chazz nakoniec Marge vyhodí, ale všimne si Lisin skvelý postoj baleríny a navrhne jej, aby sa pridala na výcvik. Marge túto ponuku za ňu s radosťou prijme. Počas prestávky na tréningu Lisa zistí, že baletky sa udržujú v strehu fajčením a nadýcha sa dymu z ich cigariet. Po prestávke Lisa tancuje ako nikdy predtým a uvedomí si, že to asi bude vďaka pasívnemu fajčeniu.

Homer a Bart nájdu izbu so sušeným hovädzím úplne prázdnu. Homer zistí, že je zato zodpovedná skupinka medvedíkov čistotných. Lise sa sníva o cigaretovej verzii samej seba, ktorá ju presvedčí, aby naďalej fajčila. Lisa začne podozrievať Marge, že sa snaží žiť svoj sen, prostredníctvom nej.

Homer sleduje jedného z medvedíkov do domu v strome a pripravuje sa na ich likvidáciu, no uvidí tam milujúcu rodinku medvedíkov. Počas ďalšej prestávky na balete veľmi fúka vietor a Lisa nemôže vdýchnuť ani trocha dymu. Uvedomí si, že jediná možnosť je fajčiť aktívne a vezme si dohorievajúcu cigaretu zo zeme. Homer jej v tom v poslednej chvíli zabráni. Chce aby Lisa skončila s tancovaním, no pretože Marge je na Lisu veľmi pyšná, dovolí jej teda pokračovať a nechá Barta aby na ňu dohliadal.

Keď Bart povie Homerovi, že Lisa stále pasívne fajčí, Homer pripraví plán (operácia šialený plán), zahŕňajúci jedného z medvedíkov. Medvedík ukradne zo šatne všetky cigarety a všetky baleríny sú na pódiu úplne mimo. Lisa prehovorí o tom, že balet je deťom nanútený a skončí s ním. Marge sa nakoniec poučí, že nie je dobré žiť jej sny prostredníctvom svojich detí.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Wile E. Coyote (Kojot Wily z Looney Tunes) namaľuje falošný gauč na stenu, do ktorého narazia Simpsonovci.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na pesničku od Deep Purple z roku 1972 - Smoke on the Water?

Sledovanosť pri americkej premiére: 7,10 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>