14x11 - Bart na volné noze

Originálny názov: Barting Over
Produkčný kód: EABF05

Scenár: Andrew Kreisberg, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 16. február 2003
Hviezdni hostia: Blink 182 [skupina], Tony Hawk [profesionálny skateboardista]

Referencie: (vysvetlivky) Psychose [hudba], Absolut Vodka [značka produktu], Casablanca [F], As Time Goes By - Herman Hupfeld [hudba], Tiger a drak [F], All the Small Things - Blink 182 [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 14x11

Bart a Liza pri upratovaní nájdu videokazetu s reklamou v ktorej hral Bart. Bart bol vtedy veľmi malý a tá reklama bola pre neho dosť ponižujúca. Simpsonovci za ňu dostali dosť peňazí, ale Homer ich všetky minul.

Bart je na Homera nahnevaný a chce sa s ním súdiť, aby mohol byť samostatný. Bart súd vyhrá a odsťahuje sa od Simpsonovcov. Homer je na neho nahnevaný tiež, lebo mu musí dávať polovicu svojej výplaty. Bart býva v apartmáne v nebezpečnej štvrti. Najprv sa tam sám bojí, ale potom zistí, že rovno nad ním býva partia profesionálnych skaterov na čele s Tonym Hawkom.

Bart je nadšený a za peniaze do Homera si kúpi drahý nábytok. Na Homera sa už nehnevá, ale domov sa odmieta vrátiť. Na festivale extrémnych športov Homer požiada Tonyho Hawka o pomoc. Povie mu nech s ním prehrá na U-rampe, aby bol pre Barta zase hrdina.

Tony Hawk mu dá špeciálny skate, ktorý robí všetko sám. Homer vyhrá súboj a Bart mu odpustí, ale až potom čo Homer bude hrať v rovnako ponižujúcej reklame.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not (zničí tabuľu sekerou)
 Český preklad:   Už nikdy nebudu (zničí tabuľu sekerou)

 

Gaučový gag

 Perníkoví Simpsonovci si sadnú do svojej perníkovej obývačky a Homer si odhryzne z Barta.

 



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>