10x06 - Štastná doba hippies

Originálny názov: D'oh-in in the Wind
Produkčný kód: AABF02

Scenár: Donick Cary, Réžia: Mark Kirkland a Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 15. november 1998
Hviezdni hostia: George Carlin (Seth) a Martin Mull (Munchie)

Referencie: (vysvetlivky) The Wall [F], Love You To - Beatles [P], Tomorrow Never Knows - Beatles [P], Incense and Peppermints - Strawberry Alarm Clock [P], Star Spangled Banner - Jimi Hendrix [hudba], Time of the Season - Zombies [P], White Rabbit - Jefferson Airplane [P], Take Off - Bob & Doug McKenzie [P], Uptown Girl - Billy Joel [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x06

Po tom, čo Homer natočí reklamný klip pre Burnsovu elektráreň, uvedomí si, že nevie aké je jeho stredné meno skrývajúce sa za iniciálou J. Abe ho vezme na miesto, kde kedysi žila jeho matka. Homer sa dovedá, že jeho stredné meno je Jay. Stretáva sa so starými hipíkmi Sethom a Munchiem. Po vzore svoje mamy, aj Homer sa stáva hipisákom so všetkým čo k tomu patrí.

Berie Setha a Munchieho do mesta, aby im ukázal, ako majú žiť. Keď sa vracajú, zisťujú, že Homerove frisbie upchalo plničku ovocných nápojov. To spôsobilo rozbitie fliaš a vyliatie celej dodávky. Homer sa cíti vinný, a tak sa rozhodne vlastnými silami napraviť svoju skazu. Ráno je celá dodávka pripravená aj spolu s prísadou z tajnej záhrady. Čoskoro prichádza polícia a všetko končí kvetinou vystrelenou do Homerovej hlavy.

 

Bartov trest


 Originálny trest: No one cares what my definition of is is
 Český preklad:   Nikoho nezajímá jaká je definice slova je

 

Gaučový gag

 Rodina sedí na gauči, potom ich zacvakne tyč a odídu ako na horskej dráhe.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... hipík Homer má kučeravé vlasy?

Sledovanosť pri americkej premiére: 13,9 mil. divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>