10x14 - Mor na Amora

Originálny názov: I'm with Cupid
Produkčný kód: AABF11

Scenár: Dan Greaney, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 14. február 1999
Hviezdni hostia: Jan Hooks ako Manjula, Elton John

Referencie: (vysvetlivky) Your Song - Elton John [P], You Make Me Feel So Young - Frank Sinatra [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x14

Apu a jeho žena Manjula pozývajú Homera a Marge na návštevu. Skončí to hádkou Apua so ženou, po tom čo Marge spomenie, že Apu by až tak veľa nemusel pracovať. Apu sa bojí, že ho už Manjula nemiluje. Blíži sa deň svätého Valentína, a tak sa rozhodne spraviť všetko, aby si ju udržal. Na každý deň týždňa má prichystané nejaké romantické prekvapenie.

Jeho plán zaberá, má však negatívne vedľajšie účinky na manželstvá ostatných obyvateľov Springfieldu. Partia na čele s Homerom sa snažia odhaliť jeho posledné prekvapenie a prekaziť mu jeho plány. Ned namieta, že by bolo rozumnejšie byť milšími k vlastným ženám, než sabotovať ostatných, ale k jeho slová nikto neberie vážne a je vyhodený z partie. Stopy vedú na letisku, kde pristáva Elton John. Ide však iba o núdzové pristátie a Apuovým skutočným plánom je nápis na oblohe „Mám ťa rád Manjula“.

Homer rýchlo naskakuje do lietadla zabezpečujúceho nápis, ktorý tak vďaka nemu nie je úplný. Pobije sa s pilotom a tak Homer padá spolu s kopu ruží. Napokon všetko dobre dopadne a Elton John zahrá pre Apua a Manjulu súkromný koncert čí definitívne zachráni ich manželstvo.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Hillbillies are people too
 Český preklad:   Burani jsou taky lidi

 

Gaučový gag

 Všetci majú hlavu v sušiči na vlasy. Po tom čo sušiče zmiznú, každý člen rodiny má účes niekoho iného. Maggie má Margeine vlasy a pretože sú ťažké, spadne z gauča.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Ned je v Moeovom podniku?
... Elton John si necháva v saku ceny Grammy?
... Apu pracuje 18 hodín denne, 7 dní v týždni?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>