10x11 - Bart se nevzdává

Originálny názov: Wild Barts Can't Be Broken
Produkčný kód: AABF07

Scenár: Larry Doyle, Réžia: Mark Ervin
Premiéra v USA: 17. január 1999
Hviezdni hostia: Cyndi Lauper

Referencie: (vysvetlivky) Girls Just Wanna Have Fun - Cyndi Lauper [P], We are the Champions - Queen [P], We Will Rock You - Queen [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x11

Simpsonovci sú na štadióne a pozerajú sa na zápas bejzbalového mužstva Springfield Isotopes. Homer dlho nevydrží a po niekoľkých minútach odchádza kvôli podľa neho slabému výkonu do auta a neskôr k Moeovi. Tam sa dozvedá, že sa mužstvo dostalo do play-off a zrazu sa z neho stáva oddaný fanúšik.

Opitý Homer spolu s Lennym a Carlom sa po ceste domov zastavia v škole, ktorú zdemolujú jazdou na aute. Vandalizmus je pripísaný žiakom školy, ktorým sa zakáže vychádzať na ulice po západe slnka. Tie sa začnú čoskoro nudiť, a tak potajomky odchádzajú do autokina, aby si pozreli film. Sú však prichytení a za trest musia vyčistiť veľký billboard.

Deti už majú všetkého dosť, a preto sa rozhodnú spustiť rádio, v ktorom budú rozprávať o všetkom zlom, čo vyviedli obyvatelia Springfieldu. Aj v tomto prípade sú odhalení. Všetko sa však napokon skončí dobre a zákaz vychádzania sa obmedzí iba na občanov starších ako 70 rokov.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Sherri does not „got back“
 Český preklad:   Panenství je nemravné

 

Gaučový gag

 Rodina sedí a má na sebe kovbojské klobúky. Podlaha sa roztvorí a pod ňou je mesto. Homer vykríkne "Woo-Hoo". Vyzerá to, akoby rodina sedela na bombe podobne ako v Kubrickovom filme "Dr. Strangelove" (Dr. Divnovláska).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Moe dáva Homer pivo, napriek tomu, že si ho nepýta?
... Barney plýtva pivom (keď "Izotópy" vyhrajú)?
    Protikriminálny bilboard

    [Wiggum      ] MY VÁS
    [pijúc           ] SLEDUJEME
    [kávu           ] DETI
    [(hýbe rukou)]
                   POLICAJTI NIKDY NESPIA


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>