10x07 - Líza má jedničku

Originálny názov: Lisa Gets an A
Produkčný kód: AABF03

Scenár: Ian Maxtone-Graham, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 22. november 1998

Referencie: (vysvetlivky) Crash Bandicoot [videohra], Trainspotting [F], Garfield and Friends [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x07

Po dlhej rannej omši idú Simpsonovci do potravín. Homer si kupuje menšieho kraba, ktorého si plánuje vykŕmiť a potom zjesť. Lisa prechladne po tom, čo ju Homer posiela do mrazničky, aby našla inú príchuť zmrzliny. Tá kvôli tomu vynecháva ďalších niekoľko dní v škole. Lisa sa počas choroby stáva zácislou na Bartovych videohrách a ignoruje kvôli tomu domáce úlohy.

Keď sa vracia do školy, žiaci majú písomku z knihy, ktorú mali prečítať. Lisa ju však ani len nevidela. Od Nelsona dostáva správne odpovede na test, za ktorý dostane A+++. Táto známka zlepší rating školy a tým jej pomôže získať dodatočné financie. Lisa má výčitky svedomia, a preto sa zverí Skinnerovi. Ten však chce všetko nechať v tajnosti a peniaze aj napriek ich neférovosti nechať pre svoju školu.

Homerov krab medzitým pekne rastie a keď už má ísť na pekáč, Homer to nedokáže urobiť. Keď sa ho však rozhodne vykúpať v horúcej vode, stáva sa to pre teraz už upečeného kraba osudným.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not scream for ice cream
 Český preklad:   Už nikdy se nebudu hlasitě dožadovat zmrzliny

 

Gaučový gag

 Všetci majú hlavu v sušiči na vlasy. Po tom čo sušiče zmiznú, každý člen rodiny má účes niekoho iného. Maggie má Margeine vlasy a pretože sú ťažké, spadne z gauča.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Bart sa na chodbe hrá s yoyom?

Sledovanosť pri americkej premiére: 13,6 mil. divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>