10x23 - Třicet minut v Tokiu

Originálny názov: Thirty Minutes over Tokyo
Produkčný kód: AABF20

Scenár: Donick Cary, Dan Greaney, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 16. máj 1999
Hviezdni hostia: George Takei AKO Wink, Denice Kumagai ako japonská matka, Karen Maruyama ako japonská letuška, Gedde Watanabe ako japonský otec/čašník, Keone Young ako Fish, Mako ako Battling Seizure Robot

Referencie: (vysvetlivky) Thirty Seconds over Tokyo [F], National Lampoon's Animal House [F], Pokemon [S], Monopoly [spoločenská hra], Hello, Kitty [značka], Transformers [S], Jurský park [F], Godzilla [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x23

Homer zisťuje, že rodinné úspory sú na nule. Od Flandersa sa dozvedá o kurze šetrenia, ktorý tak navštevuje. Získané rady začínajú ihneď využívať. V snahe ušetriť všade, kde sa to len dá si kupujú tie najlacnejšie letenky, ktoré sú dostupné, a tak idú Simpsonovci do Japonska – Tokya.

Lisa chce spoznať pravú japonskú kultúru, ale Homera to ťahá do reštaurácie v americkom štýle. Neskôr Homer a Bart navštevujú zápas sumo. Do zápolenia sa zapojí aj Homer a vyhráva. Dostáva blahoželanie od samotného cisára, ale považuje ho za ďalšieho zápasníka, a tak zaútočí, čím sa dostáva do väzenia. Posledné peniaze utratia Simpsonovci za kauciu.

Aby sa dostali domov, musia si najskôr zarobiť. Pracujú v rybom závode. Ich nové zamestnanie sa im však nepáči, a preto sa prihlasujú do súťaže. Výhra v podobe leteniek sa nachádza na moste vedúcom ponad aktívnu sopku. Most sa pretrhne a všetci padajú do žeravej lávu, z ktorej sa však napokon vykľuje iba malinovka s wasabi. Simpsonovci získavajú svoje letenky a vracajú sa domov.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I'm so very tired
 Český preklad:   Jsem tak unavený

 

Gaučový gag

 Rodinka sedí na gauči a je následne skartovaná ako papier.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť pri americkej premiére: 12,5 mil. divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>