10x13 - Homer - Maxi Obr

Originálny názov: Homer to the Max
Produkčný kód: AABF09

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Pete Michels
Premiéra v USA: 7. február 1999
Hviezdni hostia: Ed Begley Jr.

Referencie: (vysvetlivky) Miami Vice [S], Psycho [F], Apocalypse Now (Apokalypsa) [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x13

Simpsonovci pozerajú nový seriál Police Cops (Policajní poliši) z policajného prostredia, ktorého hlavný hrdina sa volá Homer Simpson. Ide však iba o náhodu a nie žiadnu inšpiráciu. Napriek tomu dostáva skutočný Homer rôzne blahoželania a začne nosiť rovnaký šál ako hlavný hrdina. Po niekoľkých epizódach je hlavný hrdina zmenený na tlstého a lenivého policajta, tentoraz skutočne pripomínajúceho Homera.

Jeho priatelia si z neho začnú robiť žarty, a preto nalieha na producenta seriálu, aby zmenil postavu. Ten však odmieta, a tak si Homer mení svoje meno na Max Power. Nové meno zaujme aj Burnsa. Homer si ide dať vyšiť svoje nové meno na košeľu. V obchode stretáva významného podnikateľa a ten ho pozýva na párty, ktorej sa zúčastňuje množstvo známych osobností. Ide o stretnutie ľudí, ktorí bojujú za záchranu lesa pred jeho vyklčovaním. Spoločne odchádzajú brániť stromy vlastným telom.

Na miesto prichádza aj polícia. Keď začne naháňať Homera, ten sa snaží utekať ako sa len dá. Tým však spôsobí, že reťaze omotané okolo jeho pásu pomaly pília strom až kým nespadne a nezhodí aj ostatné strom. Homer si mení svoje meno, nevracia sa však k pôvodnému, ale vymyslí nové – Chesty La Rue.

 

Bartov trest


 Originálny trest: No one wants to hear about my sciatica
 Český preklad:   Nikoho nezajímá zánět mého sedacího nervu

 

Gaučový gag

 Marge nesie ostatných členov rodiny v koši na bielizeň a zavesí ich na šnúru na sušenie.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... v Springfielde, je podľa všetkého možné zmeniť si meno v podstate hneď?

Sledovanosť pri americkej premiére: 14,0 mil. divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>