10x22 - Asociace Mensy zachraňuje Lízu

Originálny názov: They Saved Lisa's Brain
Produkčný kód: AABF18

Scenár: Matt Selman, Réžia: Pete Michels
Premiéra v USA: 9. máj 1999
Hviezdni hostia: Stephen Hawking

Referencie: (vysvetlivky) They Saved Hitler's Brain [F], Hot Blooded - Foreignor [P], I'm Too Sexy - Right Said Fred [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x22

V Springfielde sa koná súťaž o to, kto sa dokáže najviac zhovadiť tým, že spraví niečo odporné. Podujatie končí výtržnosťami. Znechutená Lisa píše článok do novín. Ten zaujme miestnu pobočku Mensy, a tak sa stáva jednou z členov. Po malom incidente v parku začínajú viesť mesto. Snažia sa o jeho kultúrny rozmach a celkovo zlepšenie života v meste. Všetko prebieha v poriadku, kým nenastane názorová nezhoda. Obyvatelia mesta sú znepokojený novými zákonmi. Strhnú sa ďalšie nepokoje. Lisu zachraňuje známy vedec Stephen Hawking.

Vo vedľajšej dejovej línii vyhráva Homer možnosť nafotiť sériu aktov. Spočiatku nesmelý Homer sa rýchlo zorientuje a napokon poteší Marge podarenými fotkami.

 

Bartov trest


 Originálny trest: No one wants to hear from my armpits
 Český preklad:   Nikdo nechce čichat můj pot z podpaždí

 

Gaučový gag

 Obývačka pláva na vode a Simpsonovci sedia na gauči. Okolo sa plaví ľadoborec, ktorý narazí do gauča a spôsobí jeho potopenie. Maggie držiaca diaľkové ovládanie sa zachráni na plávajúcom vankúši.

 



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>