10x19 - Outsider - art

Originálny názov: Mom and Pop Art
Produkčný kód: AABF15

Scenár: Al Jean, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 11. apríl 1999
Hviezdni hostia: Isabella Rossellini ako Astrid Weller, Jasper Johns ako Jasper Johns

Referencie: (vysvetlivky) Krstný otec [F], David - Michelangelo [socha], Life In Hell [komix], Mortal Kombat [videohra], Campbells Soup - Andy Warhol [maľba], Coconut - Harry Nilsson [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x19

Marge chce od Homera, aby robil nejaké práce okolo domu, a tak skoč do obchodu so stavebninami, aby niečo kúpil. Zaujme ho záhradný gril, ktorý si kúpi a chce ho sám postaviť. Jeho pokus však skončí neúspešne. Svoj nepodarok ide reklamovať, ale to mu samozrejme neuznajú. Po ceste domov stráca vozík, na ktorom vezie svoje dielo a ten naráža do auta nejakej umelkyne. Tá je z jeho diela nadšená. Homer sa tak stáva umelcom v odbore outsider art.

Marge mu závidí jeho úspech, pretože umelkyňou sa túžila vždy stať práve ona. Homer má svoju prvú výstavu, ale jeho diela odvrhnú. Homer si hľadá novú inšpiráciu pre svoje umenie, ktorú napokon dostáva od Lisy. Ráno sa Springfield zobúdza do zatopeného mesta. Týmto dielom je celé mesto konečne opäť nadšené.

 

Bartov trest


 Originálny trest: A trained ape could not teach gym
 Český preklad:   Cvičenej opičák nemůže učit tělák

 

Gaučový gag

 Rodina sedí a má na sebe kovbojské klobúky. Podlaha sa roztvorí a pod ňou je mesto. Homer vykríkne "Woo-Hoo". Vyzerá to, akoby rodina sedela na bombe podobne ako v Kubrickovom filme "Dr. Strangelove" (Dr. Divnovláska).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť pri americkej premiére: 14,1 mil. divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>