10x08 - Homer Simpson a ledvina

Originálny názov: Homer Simpson in: 'Kidney Trouble'
Produkčný kód: AABF04

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Mike B. Anderson
Premiéra v USA: 6. december 1998

Referencie: (vysvetlivky) Mechanický pomaranč (Clockwork Orange) [F], You are so Beautiful - Joe Cocker [P], Night of the Living Dead [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x08

Homer berie svoju rodinu do westernového mestečka. Cestou sa zasekne auto priamo pred domovom dôchodcov, a tak musia vziať Aba. Ten počas exkurzie vypije toho príliš veľa a potrebuje ísť na záchod, ale Homer sa ponáhľa domov, preto musí Abe vydržať kým sa nevrátia. Dôsledkom takéhoto Zadržiavania moču sú jeho prasknuté obličky.

Jedinú šancu na prežitie ponúka transplantácia obličiek. Homer sa rozhodne byť darcov, ale už keď má dôjsť k samotnej operácii, zbabelo uteká. Začína nový život na lodi stratených duší. Ostatným beznádejcom rozpráva svoj príbeh. Oni sú z neho znechutení a vyhodia ho z lode.

Homer sa definitívne rozhodne darovať svoju obličku, ale opäť v poslednej chvíli zbabelo uteká. Je zastavený zrážkou s kamiónom. Prebúdza sa v nemocnici bez jednej obličky, ale zato vedľa svojho zachráneného otca.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I am not a licensed hairstylist
 Český preklad:   Nejsem vyučeným kadeřníkem

 

Gaučový gag

 Celá rodina sú žaby (Maggie je ešte žubrienka) a gauč je lekno na vode. Žaba Homer zapne televízor pomocou svojho jazyka.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Homerovi chýba topánka?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>