10x12 - Sportovní neděle

Originálny názov: Sunday, Cruddy Sunday
Produkčný kód: AABF08

Scenár: Tom Martin, George Meyer, Brian Scully a Mike Scully, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 31. január 1999
Hviezdni hostia: Fred Willard ako Wally, Troy Aikman, Rosie Grier, John Madden, Dan Marino, Pat Summerall, Dolly Parton a Rupert Murdoch

Referencie: (vysvetlivky) Only Wanna Be With You - Hootie and the Blowfish [P], Legs - ZZ Top [P], Have I Told You Lately (That I Love You)? - Ricky Nelson [P], Spanish Flea - Herb Alpert [P], Escape (the Pina Colada Song) - Rupert Holmes [P], It's a wild weekend - NRBQ [P], Song 2 - Blur [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x12

Lisa a Bart navštevujú spolu s ostatnými žiakmi poštu. Každý si môže vziať jeden nedoručený balík. Bart si odnáša balík s kupónmi na zľavy, ktoré podaruje Homerovi k jeho narodeninám. On sa ich snaží ihneď využiť, a tak ide do autoservisu. Tam mu nanútia komplexné služby, za ktoré si však už musí pekne zaplatiť. V čakárni sa zoznámi s Wallym Kogerom organizujúcim zájazdy. Dohodnú sa, že ak sa podarí Homerovi naplniť autobus na finále Super Bowlu, môže ísť zadarmo.

To sa mu aj podarí. Problém však nastane, keď sa vypredajú lístky na štadión. Zdá sa, že je všetko stratené, keď prichádza jeden chlapík, ktorý má nejaké lístky na predaj. Výprava zo Sprinfieldu si ich kúpi, čoskoro zisťujú, že boli falošné. Podarí sa im však dostať dovnútra, ale ochranka ich nájde a zavrie. Z väzenia ich dostane country speváčka Dolly Parton a dostanú sa rovno do exkluzívneho Sky Boxu miliardára Murdocha. Ani ten ich nenechá len tak a všetci sa musia opäť porúčať preč. Všetko napokon dobre dopadne, pretože sa im podarí dostať až do šatne víťazov.

Medzitým, doma v Springfielde, sa snažia Marge a Lisa zahnať dlhú chvíľu rodinnými hrami. Všetko prebieha v poriadku, kým nezistia, že v balení chýba jeden komponent. Hra je už stará, ale aj napriek tomu Marge zavolá výrobcovi. Ten je sľubuje osobné doručenie chýbajúcej časti.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not do the dirty bird
 Český preklad:   Už nikdy na nikoho nebudu ukazovat prostředníček

 

Gaučový gag

 Gauč (s rodinou na ňom) sa plaví po vode, narazí do ľadovca a potopí sa ako Titanik. Maggie sa vypalví na hladinu na vankúši a použije diaľkový ovládač na prepnutie TV.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Flanders, Reverend Lovejoy a Komixový Chlapík majú radi futbal?
... Krusty vystupuje z autobusu cez okno?

Sledovanosť pri americkej premiére: 19,1 mil. divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>