10x16 - Dejte Líze pokoj

Originálny názov: Make Room for Lisa
Produkčný kód: AABF12

Scenár: Brian Scully, Réžia: Matthew Nastik
Premiéra v USA: 28. február 1999

Referencie: (vysvetlivky) Life in Hell [S], Sing Sing Sing - Benny Goodman [P], Witch Doctor - David Seville [P], Safety Dance - Men Without Hats [P], Make Room for Daddy [TV show], Planéta opíc [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x16

Homer si uvedomuje, že by mal tráviť viac času so svojimi deťmi, a tak sa spoločne vyberajp na výstavu sponzorovanú mobilným operátorom. Homer poškodí originálny dokument – Listinu práv. Odstránenie spôsobenej škody bude stáť veľa peňazí, ktoré však Homer nemá. Riešenie ponúka spomínaný operátor, ktorý ako náhradu škody ponúka umiestnenie vysielači v dome Simpsonovcov, a tak vyrastie z ich domu vysoká vysielacia veža, ktorej technická základňa je umiestnená do Lisinej izby.

Tá sa teda musí presťahovať do Bartovej izby, kde však nemá pokoj a nemôže sa plnohodnotne venovať svojim veciam z čoho napokon aj ochorie. Doktor jej odporúča alternatívne spôsoby liečby v akýchsi nádobách s vodou. Homer to spolu s ňou absolvuje. Počas kúru dochádza k sťahovaniu obchodu, Homerova nádoba však vypadne z dodávky a ide si svojou vlastnou cestou až na miesto určenia. Keď je po všetkom, Homer sa dohodne s Lisou, že nabudúce budú robiť len také aktivity, ktoré majú radi obaja.

Vedľajšia dejová línia sa venuje samotnému vysielaču, vďaka ktorému majú Simpsonovci možnosť počuť telefonáty ostatných. Marge sa stane na počúvaní týchto rozhovorov závislá, a preto jej dáva Bart príučku, aby to u viac nerobila.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I do not have diplomatic immunity
 Český preklad:   Nemám diplomatickou imunitu

 

Gaučový gag

 Dvaja požiarnici držia rodinný gauč podobne ako záchrannú plachtu. Marge spadne z hora a požiarnici ju chytia gaučom. Bart spadne a pristane naľavo od Marge. Lisa pristane napravo. Maggie spadne bezpečne priamo do Margeinej náruče. Homer už také šťastie nemá - netrafí gauč prepadne sa cez podlahu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... mnoho ľudí v Springfielde vlastní mobil?
... Bart má vo svojej izbe figúrku Vesmírneho Mutanta?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>