10x20 - Stařec a moře průšvihů

Originálny názov: The Old Man and the 'C' Student
Produkčný kód: AABF16

Scenár: Julie Thacker, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 25. apríl 1999
Hviezdni hostia: Jack LaLanne

Referencie: (vysvetlivky) Titanic [F], Starec a more[K], Prelet nad kukučím hniezdom [F], Odviate vetrom [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x20

Po tom čo Lisa napíše list na Medzinárodný olympijský výbor, Sprigfield sa má stať dejiskom olympijských hier. Homer vyhráva súťaž na maskota hier v podobe struny. Komisia navštevuje mesto a žiaci pre ňu pripravujú program. Bartove vystúpenie je založené na urážaní jednotlivých národov, čo znamená koniec snov o olympiáde v meste, ktorá je presunutá do susedného Shelbyvillu.

Za trest musia žiaci školy vykonávať verejnoprospešné práce. Bart sa dostáva na to najhoršie možné miesto – domov dôchodcov, kde dobrovoľne pomáha aj Lisa. Medzitým sa Homer snaží predať tisíce maskotov. Tie však pochopiteľne nikto nechce. V domove dôchodcov je nuda, a preto sa Bart rozhodne ich poriadne zabaviť. Seniori sa vydávajú na plavbu jachtou. Všetko prebieha hladko, kým loď nenarazí to Burnsovej. Jachta sa potápa, ale vždy sa dokáže vrátiť nad hladinu vďaka nepotrebným pružinám, ktoré Homer splachuje do záchodu.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Loose teeth don't need my help
 Český preklad:   Už nikdy nebudu pomáhat rozvyklaným zubům

 

Gaučový gag

 Obývačka sa zmení na kinosálu, v ktorej sedí niekoľko známych postavičiek. Simpsonovci sa cez nich derú na svoje miesta. Keď si konečne sadnú, Homer ukradne Komiksákovi jeho popcorn.

 



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>