10x17 - Na plnej plyn

Originálny názov: Maximum Homerdrive
Produkčný kód: AABF13

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Swinton O. Scott III
Premiéra v USA: 28. marec 1999

Referencie: (vysvetlivky) Close to You - Carpenters [P], The Thing that Ate Everybody [F], 2001: Vesmírna odysea [F], Ženatý so záväzkami [S], 12 bar blues - NRBQ [P], Wannabe - Spice Girls [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 10x17

V Springfielde otvárajú novú reštauráciu špecializujúcu sa na steaky. Homer zápasí so šampiónom v jedení steakov. Ten chlapík je naozaj dobrý a jednoznačne poráža Homera. Súboj však pre neho končí tragicky otravou hovädzím. Homer sa rozhodne aspoň dokončiť jeho poslednú zásielku, a tak sa z neho stáva vodič kamiónu. S Bartom putujú po amerických cestách. Aby Homer nezaspal, berie si tabletky proti spaniu. Ani tie však nezaberajú, a preto zaspí. Nič sa však nestane, pretože ako sa neskôr dozvie, kamióny sú vybavené zariadením, ktoré je schopné automaticky riadiť vozidlo. Musí to však udržať v tajomstve. Homer ale naopak túto vymoženosť okato využíva, až sa jeho správanie dostane do uší ostatných vodičov, ktorí ho prenasledujú. Zásielku sa podarí napokon doručiť a to znamená koniec kariéry šoféra kamiónu.

Medzitým chce aj Marge zažiť nejaké „dobrodružstvo“, a tak sa rozhodne kúpiť novú zvonček do domu. Aby ho vyskúšala, pozýva rôznych ľudí, ale nikto nezvoní, až kým nezazvoní Lisa. Problém nastane vtedy, keď zvonček odmieta prestať hrať. Nepríjemný zvuk budí celé mesto. Problém sa napokon ako vždy po mnohých komplikáciách vyrieši.

 

Bartov trest


 Originálny trest: It does not suck to be you
 Český preklad:   Bejt Bartem není na prd

 

Gaučový gag

 Bart a Lisa sú dospelými, Homer a Marge naopak deťmi, zatiaľ čo Maggie sa nemení. Homer chce prepnúť televízny program, ale Lisa mu to zakáže.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť pri americkej premiére: 15,5 mil. divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>